23 mrt 2021 19:00 - 21:00 € 10 | € 15

Ploegen op het Middenveld deel 1

Dat deze covidcrisis een groot aantal pijnpunten van ons economisch bestel blootlegt, is de evidentie. Het moment m.a.w. om een aantal discussies fundamenteel aan te gaan. En toch… de machine slaat niet aan. Na de bankencrisis in 2008, wordt Covid 19 het volgende
momentum waar er bereidheid lijkt te bestaan om fundamenteel vragen te stellen bij het neo-liberaal beleid. Wordt nu ook de boot weer gemist? Om ons sociaal-economisch stelsel te reorganiseren vanuit andere ethische, sociale, faire en duurzame perspectieven is slagkracht vanuit het ganse middenveld nodig. Zijn partijen niet langer representatief omdat ze misschien het middenveld loslieten? Andere, populistische partijen willen dan weer dit middenveld uitschakelen. Ze willen zelf vertolken wat het “volk” zegt en vervolgens doen wat ze zelf zeggen dat het volk vraagt. Hierrond organiseren we twee avonden waarbij doorheen de gesprekken met progressieve politieke partijen, vakbonden, klimaatbeweging enz. de mogelijkheden, de voorwaarden en de strategieën in kaart worden gebracht.

23 maart.

Voor SpA: Hannelore Goeman (fractieleider Vlaams Parlement), voor de PS: Khalil Aouasti (parlementair), voor ABVV: Spero N. Houmey, voor ACV: Saïda Isbai en voor de Klimaatbeweging: Karen Naessens.

6 april.

Voor Groen: Lotte Stoops (Brussels parlementslid), voor Ecolo: John Pitseys, voor ABVV: Spero N. Houmey en voor ACV: Saïda Isbai. Voor Samenlevingsopbouw: Dirk Masquillier en voor CBAI : Hamel Puissant.

Anton Jäger (historicus, universiteit Cambridge) staat in voor de analyse van de beide avonden. Moderator is Dirk Barrez.