Word lid van het Masereelfonds en omkader de meest relevante maatschappelijke thema’s samen met ons.

Als progressieve sociaal-culturele vereniging kijken wij kritisch naar de samenleving, zonder dogma’s, met respect voor alle inzichten die bijdragen tot een solidaire, rechtvaardige, ecologische en democratische samenleving.

We creëren ruimte voor levensvreugde en maatschappelijk engagement en maken tijd voor kunst, voor maatschappelijk debat, voor actuele vraagstukken. En voor ontspanning!

Geprikkeld?
Als lid…

  • Geniet je een ferme korting op onze activiteiten en een selectie boeken.
  • Ontvang je vier keer per jaar Aktief, ons ledenblad en volwaardig tijdschrift rond maatschappelijke vraagstukken en kunst.
  • Krijg je 10% korting op een verblijf van vzw Volkstoerisme. *
  • Zorg je ervoor dat het Masereelfonds de overheidsbesparingen overleeft
  • Schaar je je achter de acties en standpunten van een progressieve, kritische en onafhankelijke cultuurvereniging

Overtuigd?
Word lid voor
€25 per jaar!

Een bijkomend lid onder hetzelfde dak betaalt €10, studenten of mensen met een vervangingsinkomen €15, een steunend lid betaalt €40.

Stuur een mail naar info@masereelfonds.be en stort het bedrag op rekeningnummer BE85 5230 8056 1306 t.a.v. het Masereelfonds. Met als vermelding: ‘lid’ + je naam of de namen van leden waarvoor je betaalt. Een lidkaart is geldig tot het einde van het lopende kalenderjaar.

*Aanbod Volkstoerisme: 2 hostels (De Snuffel Brugge en Peace Village Mesen), 2 campings (Groeneveld in Bacht-Maria-Leerne en De Lombarde in Lombardsijde) en Gîtes Les Cent Fontaines. De korting is persoonlijk voor wie lid is, op vertoon van de lidkaart. Dus niet voor gezinsleden die geen lid zijn (behalve voor kinderen en jongeren -18 jaar) of vrienden. Een afdeling die op bezoek komt geniet wel van een groepskorting van 10%.

Ledenactie #1

Leden van het Masereelfonds kunnen het boek bestellen met een fikse korting van maar liefst 50% . Als lid betaalt u €15 in plaats van €29,90 boekhandelprijs.

Stuur een mail naar info@masereelfonds.be om uw boek nu al te bestellen. We zorgen ervoor dat het op 20 november klaar ligt voor u. Indien u niet op het feest aanwezig kan zijn, verzenden we het! 

Alle info over ons boek

Ledenactie #2

Tot en met 31 januari 2022 kunnen leden genieten van een korting van 10% op drie boeken.

1. OVER DE AANSPRAKEN VAN DEN MENSCH OP GELUK

Vrijheid, gelijkheid, empathie

door Ludo Abicht

Vrijheid kan maar bestaan als ze gedeeld wordt, dat is het recht en de opgave voor elk van ons. In het essay voert filosoof en publicist Ludo Abicht een interne audit uit van de verlichtingsideologie: houdt de leuze ‘vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid’ stand in de superdiverse en polariserende samenleving van vandaag? Abicht pleit voor een geheel eigen radicalisering.

Auteur: Ludo Abicht / ISBN: 9789461172075 / Formaat: A5
Aantal pagina’s: 88 / Taal: Nederlands / Prijs: 16,00 euro

2. LATEN WE ONS MASSAAL BEMOEIEN MET ECONOMIE (Paul Verbraekenlezing 2021)

Een pleidooi voor de essentiële economie

door Sarah De Boeck


Tegen het heersende neoliberale denken in, plaatst auteur Sarah De Boeck economie in het hart van de samenleving, als een middel om welzijn te creëren. Het doel van zo’n essentiële economie of foundational economy moet zijn om mensen te voorzien in huisvesting, voeding, nutsvoorzieningen, zorg, onderwijs en alle activiteiten uit ons dagelijkse leven.

Auteur: Sarah De Boeck / ISBN: 9789461171047 / Formaat: 13 x 21
Aantal pagina’s: 75 / Taal: Nederlands / Prijs: 12,50 euro

3. ALLES KAPOT!

Een pleidooi voor natiebouw

door Anton Van Dyck


Democratie is een werkwoord, schrijft mensenrechtenlobbyist Anton Van Dyck over het huidige gepolariseerde klimaat van toxische politieke communicatie en gecamoufleerde non-consensus. De auteur schuift de antifragiele identiteit naar voren als veerkrachtige motor voor onze superdiverse samenleving. ‘Als we een natie willen bouwen, moeten we de moed durven opbrengen te gaan voor het onzekere, bij onszelf te verkennen wat we nog niet weten. De sloophamer ligt klaar.’

Auteur: Anton Van Dyck / ISBN: 9789057189975 / Formaat: A5
Aantal pagina’s: / Taal: Nederlands / Prijs: 20,00 euro