Streven naar zinnige verbindingen.
Openingsreflectie.
Prof. Dr. Katrien Schaubroeck,
Prof. Dr. Katrien Schaubroeck, filosoof en hoofddocent, verzorgt telkens inleidende reflecties bij de drie duolezingen van het tweede deel: Denken in de kanteling.
Eerste deel: Ad absurdum denken.
Annika van Veen.
“Misschien wel meer dan ooit zijn we Don Quichottes en Sancho Panza’s leven tussen droom en werkelijkheid. Maar laat ons onze bordpapieren helm oppoetsen! Het mag dwaasheid zijn, maar laten we iets goeds doen.”
Annika van Veen (1990) studeerde wijsbegeerte en geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Is nu werkzaam als adviseur natuur- en duurzaamheidseducatie en ontwikkelaar van lesmaterialen rond burgerschap. Laureaat van de Editio debutantenschrijfwedstrijd 2020.
Tweede deel: De betoverende flinterdunheid van het bestaan.
Tom Hannes
De flinterdunheid van het bestaan is vaak huiveringwekkend. Maar in de ecologie van ons leven telt alles mee. Wat we ook doen zeggen of denken, wat onze toon of lichaamshouding ook is, alles komt terecht in de zinderende zee van interacties.”
Tom Hannes (1970) studeerde Engelse literatuur. Was lange tijd zenboeddhistisch monnik. Verdeeld nu zijn tijd tussen gezin, therapiepraktijk, meditatieretraites en het muziekpodium. Publiceerde o.a. zen of het konijn in ons brein en leven in het nu. Columns in De Standaard en Knack.
Te bekijken en te herbekijken vanaf zondag 21 februari 2021 om 11 uur via: www.hetzoekendhert.be.
Vrije bijdrage via het rekeningnummer BE32 0015 8917 0602 (GEBABEBB). Graag met vermelding: ‘Onze toekomst herdenken, ik doe mee’. Een vraag of een reactie? Klik hier.