Wij, kunstenaars en cultuur­werkers, creëren samen een bruisend aanbod dat in het buiten­land wordt geroemd om zijn creati­vi­teit en inven­ti­vi­teit. We produceren en presenteren voor­stellingen, muziek, films, beel­dende kunst, lite­ratuur, en nog zoveel meer. Zo geven we kleur en inhoud aan de Vlaamse slogan ‘Verbeelding werkt’.
We maken die slogan samen waar.

Die rijkdom dreigt nu verloren te gaan: een verschra­ling van dat land­schap dient zich aan, als de over­heid vandaag niet ingrijpt. Net nu onze sector zijn elan – en het publiek – aan het terug­vinden is, na ander­half jaar van nood­gedwongen beper­kingen en stil­stand.
Daar maken we ons grote zorgen over.

We willen de kwaliteit, het profes­sio­na­lis­me en de fijn­mazig­heid van onze sector behouden. Zonder een extra inspanning dreigt er veel verloren te gaan van wat er sinds de jaren ’80 is opge­bouwd. In dat scenario verdwijnt 1/4 van de bestaande kunsten­organi­saties en worden er lang­durige inves­teringen, door heel de sector én door de Vlaamse overheid, teniet­gedaan.
De werkings­middelen niet actua­li­seren betekent: de klok terug­draaien.

We vragen, samen met ons publiek, aan de Vlaamse rege­ring om haar deel van deze verant­woorde­lijk­heid op te nemen. We vragen aan minister-president Jambon om de slogan ‘Verbeelding werkt’ van de Vlaamse regering in daden om te zetten. We vragen om werk­bare budgetten en duur­zame investeringen.
Elke euro verdient zichzelf dubbel terug.

TREK NU DE BUDGETTEN VOOR KUNST OP.
VAN 0,27% NAAR 0,35% VAN DE VLAAMSE BEGROTING.

Omdat verbeelding werkt, inderdaad. En wij daar, op onze beurt, hard voor werken. Dagelijks, met hart en ziel.
Dat willen we blijven doen!

Onderteken hier