Robrecht Vanderbeeken en Karim Zahidi (red.) 

‘De hardwerkende Vlaming betaalt zich blauw aan de luie Waal.’ ‘De VRT is een rode burcht.’ ‘Er staat een Chinese muur tussen N-VA en Vlaams Belang.’ ‘De Europese cultuur is uitgeput.’ ‘Racisme is relatief.’ ‘Klimaatactivisten zijn verwende kinderen.’ Politiek is een wereld van taal en taal is strijd. Klassenstrijd. Bij N-VA, Vlaams Belang, Voka en hun fellow travellers zijn ze daar erg bedreven in. Het is verbazend hoeveel rechtse woorden en slogans de laatste decennia in onze hoofden zijn geslopen. Dit boek fileert de mythes, dooddoeners, frames, oneliners, hondenfluitjes en andere semantische salto’s van de vrienden van de Vlaamse elite. Een verklarende handleiding bij de newspeak. Want als taal voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal? Met bijdragen van o.a. Tom Lanoye, Rachida Lamrabet, Jean-Paul Van Bendegem, Marlies De Munck, Ico Maly, Evelien Jonckheere, Olivier Pintelon, Deniz Agbaba, Rudi Laermans, Guy Vantemsche, Jelle Versieren, Pascal Gielen, Sacha Dierckx, Patrick Deboosere, Lieven Decauter en Jan Blommaert.  Met cartoons van lectrr.

Robrecht Vanderbeeken is filosoof en co-uitgever van EPO. Hij schreef Buy buy art (EPO, 2015) en was editor van Vlaanderen excelleert!? (EPO, 2020)

Karim Zahidi is filosoof en wiskundige, docent wetenschapsfilosofie en logica. Met Jan Blommaert schreef hij De paradox van Hayek (EPO, 2014). Karim is eveneens nationaal voorzitter van het Masereelfonds. 

(*) wordt verwacht in februari ‘22

Het Masereelfonds geeft 10 gratis exemplaren weg. Stuur een mailtje naar info@masereelfonds.be met vermelding van ‘jouw naam + debatfiches’, voor 31 januari ‘22. Een onschuldige hand zal de winnaars trekken.