03 feb 2021 20:00 € 10 | € 10

“Wie niet beweegt, merkt zijn ketens niet.” ,Rosa.

 

via LIVE STREAM te volgen

“Wie niet beweegt, merkt zijn ketens niet.” ,Rosa.

100 jaar geleden. Het is 1919. Eindelijk. De Grote Oorlog is voorbij. Een kleine, scheve vrouw staat op een omgekeerde kist op de Potsdamerplatz in Berlijn. Rosa Luxemburg spreekt. Iedereen blijft staan en luistert. Ze is vrouw, immigrante, Joodse en ze loopt mank. Maar iedereen luistert. Ze spreekt van hoop, democratie, vrede en een eerlijke maatschappij. Ze vloekt en ze foetert: op oorlogszoekers, op onrechtvaardigheid, op de mannen aan de macht. Ze schrijft boeken vol brieven en pamfletten, getekend: ,Rosa.

Enkele weken later raakt het levensloze lichaam van Rosa het water van het Landwehrkanaal. Een kogel in haar slaap: keerpunt van de moderne geschiedenis.

Een zwevende pianiste, een zangeres, een actrice en een mysterieus vrouwenkoor brengen haar levensverhaal vanop die brug boven het Landwehrkanaal, waar het eindigde. Met de woorden van Rosa zelf en met de spanning van een detectiveverhaal. Een voorstelling over onverwoestbare vrouwen, over idealen, over keuzes maken en de gevolgen erbij nemen, over woelige tijden vol mogelijkheden en over dromen van een betere wereld. Met swingende maar evengoed bevreemdende en beklijvende songs vol woeste woorden.

JE KOCHT TICKETS VOOR DE LIVESTREAMING VAN ROSA EN WAT NU?

Helaas kunnen we jou niet ontvangen in de mooie Minardschouwburg maak het desalniettemin thuis gezellig en geniet vanuit jouw luie zetel van onze livestreaming.

Een half uur voor aanvang krijg je de streaminglink in jouw mailbox en kan je door een simpele klik om 20u00 de voorstelling en nadien de Rosa Luxemburg prijsuitreiking meevolgen.

Mocht je niet tijdig (rond 19u30) een link ontvangen hebben, mail dan naar productie@tgvagevuur.be  Wij zijn stand-by voor mogelijke technische problemen.