06 mei 2021 20:00

Werken in een woonzorgcentrum: wat na het applaus?

Gaan we na corona terug naar het “oude normaal”? Hoe beleeft het zorgpersoneel de Covid 19 storm?
Spandoeken, publieke waardering voor de coronahelden in de woonzorgcentra en applaus… Maar wat met
de bezuinigingen in de zorgsector, het overnemen van de zorg door de vrijwilligers en het in zee gaan met lager opgeleid en goedkoper personeel?
.
De verpleegkundige Dennis De Meyer en directeur van een woonzorgcentrum Bert Anciaux staan nog steeds midden in de strijd. Ze blikken terug op het “ oude normaal” en het gemotiveerd blijven van jezelf, collega’s en personeel in volle corona storm. Wat kan er veranderen? En hoe kunnen we het leven en werken in de woonzorgcentra ’s verbeteren?
.
Dennis De Meyer is sinds 1997 Verpleegkundige in een woonzorgcentrum. In zijn lange loopbaan heeft hij ondervonden wat de gevolgen zijn van de jarenlange besparingen. Hij staat nog steeds midden in de corona strijd.
.
Bert Anciaux is directeur van de woonzorgcentrum De Overbron in Neder-over-Heembeek. Tijdens de eerste golf kreeg dit woonzorgcentrum zware klappen. De Overbron was wellicht één van de eerste woonzorgcentra dat werd geconfronteerd met besmettingen. Bert wil naast de lichamelijk gezondheid ook hard inzetten op de geestelijke gezondheid van de bewoners.
.
Beiden zijn besmet geweest met het coronavirus. Ze hebben niet enkel gezien maar ook aan de lijve ondervonden wat dit virus teweeg brengt.
.

Deelname is gratis.
Inschrijven: Peperfabriek
Evenement op Facebook: https://fb.me/e/4RntPwjdY
Via deze Zoomlink krijg je toegang tot onze virtuele ruimte.

Organisatie: Masereelfonds Antwerpen , Peperfabriek en Hart boven Hard.

Bekijk ter inspiratie deze VPRO Tegenlicht documentaire: https://www.vpro.nl/…/2004-2005/normen-en-bejaarden.html