18 nov 2023 14:30 € 6 | € 8

UITGESTELD Roel Jacobs duikt in het Brusselse onderwijsverleden (FR)

Roel Jacobs vertelt ons over het ontstaan en de ontwikkeling van het Brusselse stedelijke onderwijs in de 19de en begin 20ste eeuw. Dat is een uiterst boeiend verhaal over progressieve antiklerikalen die openbare en kosteloze scholen willen en roomsgezinden die de ziel van het kind hopen te redden. Het gaat over betogingen en regelrechte rellen… en over de eerste middelbare school voor meisjes in Europa.

Het gaat ook over een prachtig erfgoed van schoolgebouwen die de namen dragen van figuren die van belang zijn geweest voor ons onderwijs. Die gebouwen krijg je te zien in een beeldmontage. Als je wilt begrijpen hoe ons onderwijs vandaag werkt mag je deze kijk in het Brusselse verleden zeker niet missen.

Roel Jacobs is jurist van vorming, historicus uit passie en stadsgids in Brussel. Al meer dan 30 jaar verdiept hij zich in de kleine en grote geschiedenis van de hoofdstad. Als rasverteller neemt hij het publiek in zijn conferenties en gegidste bezoeken mee zodat ze Brussel op een andere manier leren kennen.

Uitgesteld naar latere datum. Info volgt nog.