20 apr 2021 - 03 mei 2021

MOOOV // Podcast ‘Water aan de lippen’

MOOOV opent dit jaar op 20 april virtueel haar deuren. Ontdek twee weken lang (un)(dis)covered stories en geniet van de allerbeste films uit alle hoeken van de wereld.

Ook onze 4-delige nieuwe podcast ‘Water aan de lippen‘ in kader van ons Klimaatling project is te beluisteren in de straten van Brugge, Turnhout, Beringen, Lier en Sint-Niklaas. Ga tijdens het MOOOV filmfestival opzoek naar het juiste bankje. Scan de QR code, zet je neer en luister.
Hier kan de trailer van Klimaatling beluisterd worden:

Steeds meer mensen ontvluchten hun land wegens de gevolgen van klimaatontwikkeling. Hun land is onvruchtbaar geworden door droogte, of het water staat hen letterlijk tot aan de lippen. Ze worden niet erkend als vluchteling. We noemen ze klimaatontheemde, of klimaatling.

Over die klimaatlingen gaat deze podcastserie van het Masereelfonds. In vier episodes vertellen we het verhaal van klimaatlingen, geven we extra info over klimaatopwarming, en kijken we ook wat we zelf kunnen doen.

Concrete info:  www.MOOOV.be
____________________________________________________________
Ook zetten we graag ‘The Great Green Wall’ in de kijker:

De effecten van de urgente klimaatverandering in Afrika, op microniveau aan het licht gebracht. Een emotioneel oprechte documentaire met de visie: It all starts with the change of the mindset.

De Grote Groene Muur is een inspirerende beweging van nu. Dit Afrikaanse initiatief heeft als doel een nieuw wereldwonder te stimuleren over de hele breedte van het continent: over 8000 km voor miljoenen mensen.

De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur, om de effecten van de  klimaatverandering op microniveau aan het licht te brengen. Voedselschaarste, conflicten en migratie bewijzen dat streken en volkeren in een kwalijke toestand verkeren. Tijdens haar tocht ontmoet Inna verschillende artiesten en muzikanten, die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven en uit vertrouwen in het megalomane plan om de oprukkende Sahara terug te dringen door het aanplanten van een lange bosgordel.

The Great Green Wall is niet alleen een documentaire die de actualiteit van de klimaatverandering in een voelbare werkelijkheid toont; hij getuigt van humanisme, activisme en vooral verbondenheid.

Vertoning op 2 mei, 14u
Vanaf 16 april start de ticketverkoop via: info & prijzen 2021 | Mooov

Alle info over de film vind je hier