23 feb 2022 19:00

Moedertaaldag 2022: Panelgesprek over Nederlands, meertaligheid en onderwijs.

Naar aanleiding van Moedertaaldag gaan Orhan Agirdag en Kevin De Coninck samen in gesprek.

Aan de hand van drie vragen gaan ze dieper in op de vraagstukken rond Nederlands, meertaligheid en onderwijs. Hind Eljadid zorgt voor de moderatie van het panelgesprek.

  1. “Sluiten we met Nederlands mensen in of uit?”
  2. “Is meertaligheid een vloek of een zegen?”
  3. “Nederlands of meertaligheid in het onderwijs?”

Orhan Agirdag is professor in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, lid van de Jonge Academie in Vlaanderen en lid van de nationale Curriculumcommissie in Nederland. In zijn onderzoek focust hij op maatschappelijke thema’s in het onderwijs, met specifieke aandacht voor de lerarenopleiding, meertaligheid en digitalisering.

Kevin De Coninck is doctor in de Nederlandse Letterkunde. Hij is een gedreven bestuurslid van het Vermeylenfonds met een groot hart voor en jarenlange ervaring met taalbeleid, inclusie en maatschappelijke participatie en is intrinsiek gemotiveerd om voor anderen van betekenis te zijn. Professioneel werkt hij als senior adviseur bij de Taalunie.

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Voor haar performatieve woordkunst won ze verschillende awards waaronder de Van Dale spoken award in 2017, de BILL-award in 2018, de emancipatieprijs van VOEM in 2019, de El Hizrja literatuurprijs in 2020, … Ze schreef in 2021 met haar debuut ‘KRUIMELDIEF’ het leven van haar en haar zus neer.

U kan de vooraf opgenomen Webinars volgen en herbekijken via de Facebookpagina’s van Moedertaaldag | Facebook  Of via Masereelfonds Antwerpen | Facebook .

25.02.22: Moedertaaldag 2022: Cultureel programma.

Organiserende organisaties: AIF, BIS, FMDO, Internationaal Comité, Masereelfonds, Vermeylenfonds, Voem.
Met dank aan: Bengaalse gemeenschap, Unesco, district Borgerhout.