02 feb 2021 09:00 - 11 feb 2021

Human Ecology-Ongehoord! – Food Coop (2016)

In volle economische crisis, in de schaduw van Wall Street, is een organisatie in volle bloei die een minder bekende Amerikaanse traditie belichaamt: de voedselcoöperatieve Park Slope, een coöperatieve supermarkt die gerund wordt door 16000 leden die 3 uur per maand daarvoor werken om het recht te verdienen om de beste etenswaren te kopen tegen ongelooflijk lage prijzen. Ontdek deze buitengewone en intense organisatie, die opgericht werd in Brooklyn in 1973 door enkele utopisten en die vandaag als voorbeeld geldt voor initiatieven dichter bij ons.

Wil jij de documentaire bekijken? Schrijf je dan in via info@bevrijdingsfilms.be.
Wie zich inschrijft krijgt een link naar de documentaire + wachtwoord toegestuurd en heeft de kans deze te bekijken van dinsdag 2 tot en met dinsdag 9 februari.

Van 2 tot en met 9 februari kan je vragen doorsturen naar schoonjans.bianca@gmail.com.

Bianca Schoonjans is Buurderij verantwoordelijke van de Leuvense Buurderijen. Een buurderij is een trefpunt voor beter eten. Je vindt er lekkere producten rechtstreeks van bij producenten uit je regio. Een buurderij betekent lokaal, vers, transparant, eerlijk, sociaal en gemakkelijk. Het brengt boer en consument terug samen. Deze manier van werken geeft de boer zekerheid van verkoop, de consument krijgt (h)eerlijke producten en de boer een eerlijke prijs. Met onze Leuvense buurderijen kiezen we daarenboven bewust voor boeren die extra inspanningen doen voor milieu, natuur en dierenwelzijn.

Op donderdag 11 februari lanceren we online om 20u een nabespreking van de docu met een antwoord op al jouw vragen.

Deze nabespreking wordt je gebracht door Buurderij Leuven.

Een vrije bijdrage kan gestort worden op het rekeningnummer BE46 8939 4409 8136 (Masereelfonds Leuven).

Dit evenement is een samenwerking van: Oikos, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid (CEO), Bevrijdingsfilms, STUK, Buurderij en Masereelfonds Leuven

Met dank aan Stad Leuven.