08 okt 2022 10:00 - 16:00

Hartslag: in het teken van klimaat en energie

Lig jij soms wakker over de komende energiefacturen? Probeer je ook je steentje bij te dragen voor een beter klimaat, maar frustreer je je om de grote multinationals die de kantjes er van af lopen? Wil jij graag meer weten over hoe het wél kan? Hoe we wél samen de klimaat- en energiecrisis kunnen aanpakken? Wij ook.

Op 8 oktober vindt in Gent onze volgende Hartslag plaats. We focussen een hele dag op klimaat en energie. We verkennen de verbanden tussen de klimaat-, woon- en energiecrisis en bereiden ons voor op de grote klimaatmars van 23 oktober. Onder andere Energent, de Woonzaak en de Klimaatcoalitie zullen aanwezig zijn.

Na de middag voeren we de daad bij het woord en gaan we samen onze energie-eisen zichtbaar maken.

Waar? Warandestraat 13, 9000 Gent (nabij station Gent-Dampoort)
Wanneer? 8 oktober tussen 10u en 16u

 

Meer…! NEE! Minder! 

In de namiddag gaan we over tot actie. In de nabijheid van ‘Op de Wolken’, waar de volgende Hartslag doorgaat, bevindt zich een Stoom- en Gascentrale van Luminus. Herinner je je nog de reclamespots van Luminus, waarbij een energiereus ‘meer, meer’, roept en de ‘Luminusmannetjes’ antwoorden met ‘minder, minder!’? We willen Luminus herinneren aan haar leuze, die nu wrang aanvoelt, op een moment dat de energiebedrijven kiezen voor ‘meer winsten’ en ‘meer betalen’ en de consument kreunt.

We organiseren deze actie als een steun voor ‘Code Rood’, een burgeractie die dezelfde dag plaatsvindt. Net als Code Rood willen wij de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de nood voor een duurzame, solidaire energietransitie belichten. Code Rood focust zich op 8 oktober op Total Energies, wij richten ons naar Luminus, een andere energiereus die woekerwinsten slaat uit de huidige woekerprijzen.

* Hartslag is de nieuwe, oude naam van de ‘Hart boven Hard-dagen’. De dag om de polsslag te meten van onze beweging en elkaars engagement een hart onder de riem te steken.

Wandel jij graag mee met Hart boven Hard op de volgende klimaatmars van 23 oktober? Stuur een mailtje naar sara@hartbovenhard.be .