01 mei 2022 18:00

Het optimisme van Antonio Gramsci

Videoreeks Gevangen in de realiteit:
Het optimisme van Antonio Gramsci met prof. em. Eric Corijn. 
Te bekijken via: www.hetzoekendhert.be.

In de nieuwe videoreeks ‘Gevangen in de realiteit’ willen we focussen op uitzonderlijke denkers en activisten die zich tegen de stroom of tegen bedreigende machten teweer stellen.

In een eerste aflevering bezoekt een team van Het zoekend hert de Belgische cultuurfilosoof en stadsactivist prof. em. Eric Corijn in zijn woonhuis in de Mantongewijk, in Elsene, het internationale hart van Brussel.

Mede vanuit de inzichten van de Italiaanse denker en politicus Antonio Gramsci (1891-1937) ontvouwt Eric Corijn een toekomstgericht denken, gebaseerd op kennis, ervaring en onderzoek. De gereputeerde radio-interviewer Frank Stappaerts bevraagt Corijn niet alleen over zijn boek Gramsci lezen. Van klassenstrijd tot woke, maar ook over een andere nieuwe publicatie: Vlaanderen, ontwaak! Tegen de grondstroom.

Na een gedreven vraaggesprek krijgt de kijker nog extra zicht op onvermoede passies van Eric Corijn: zijn liefde voor kunst, zijn persoonlijk kunstenaarschap en zijn interesse voor het stierenvechten, waarover hij ook nog eens een boekje publiceerde.

‘Gevangenen in de realiteit: Het optimisme van Antonio Gramsci’ met prof. em. Eric Corijn is gratis te bekijken vanaf zondag 1 mei 2022 om 18:00 uur via www.hetzoekendhert.be.

Organisatie: Het zoekend hert met ondersteuning van Masereelfonds Antwerpen – werkgroep sociale tegenmacht.