30 jun 2024 15:00 - 30 jun 2024

Finissage foto-expo Denderhoop

We sluiten de foto-expo Denderhoop af met een gesprek waarin we terugblikken én vooruitkijken. Over de (politieke) noden en verlangens in de streek, de kracht van artistiek werk en hoe het lot van onze democratie en de Denderstreek misschien wel met elkaar verbonden zijn.

Lees hier meer over de expo. 

Eén ding staat als een paal boven water: de foto’s van Freddy Willems en Yasmina Besseghir leidden tijdens de expo steeds tot vragen en uitwisselingen tussen en met de bezoekers: van fysieke herkenningspunten naar verhalen. Over hoe het vroeger was, uit het leven gegrepen anekdotes, twijfels en prognoses. Er kwam ook herhaaldelijk de vraag om meer te weten te komen over het project Denderhoop, de onderzoekstocht van Dominique Willaert en het kunstenaarsatelier waar de expo plaatsvindt.

We zetten daarom vier boeiende stemmen samen die elk vanuit hun eigen achtergrond en hun link met de streek over deze thema’s met elkaar in gesprek gaan:

  • Renate Coen (Manus Magazine / Masereelfonds)
  • Iwein De Keyzer (atelierwerking ROTOR / fotograaf)
  • Dominique Willaert (auteur Niet alles, maar veel begint bij luisteren/ initiatiefnemer Denderhoop)
  • Freddy Willems (één van de twee fotografen van expo Denderhoop)

We gaan in gesprek van 15u tot 16u30. Daarna heffen we samen het glas! 

De foto-expo Denderhoop blijft tot 30 juni vrij te bezoeken van 11u tot 17u op vrijdagen, zaterdagen en zondagen (meer info). Er zijn ook nog twee gidsbeurten gepland: op zondag 16 juni met Lutgarde De Ridder (Aalst door de ogen van Boon) en op zondag 23 juni met Jan Louis (Aalst van Daens tot nu). 

We willen nog eens uitdrukkelijk alle suppoosten bedanken die vrijwillig de expo mee mogelijk maakten!