20 sep 2022 19:30 € 12 | € 16

‘De goede voorouder’ van Roman Krznaric Copy

Roman Krznaric is publieksfilosoof en medeoprichter van de School of Life. In zijn boek ‘De goede voorouder’ richt hij zijn pijlen op het kortetermijndenken waar we allemaal aan lijden: niet enkel de politiek (de volgende verkiezingen!) of de economie (de kwartaalcijfers!). De urgente klimaatproblematiek vraagt daarentegen om langetermijndenken, daarom moeten we hetzelfde perspectief innemen als de middeleeuwse kathedraalbouwers. Zo kunnen we goede voorouders zijn. Maar hoe kunnen we ons huidige handelen bekijken door de bril van onze achterkleinkinderen? En kunnen we bovendien de beslissingen die we nemen bekijken vanuit-een-meer-dan-menselijk perspectief?

In aanloop naar de lezing van Krznaric op Ecopolis (1 oktober) bespreken we fragmenten uit zijn boek ‘De goede voorouder’. Je hoeft het boek niet op voorhand te lezen om te kunnen deelnemen aan deze workshop. Man met bril, journalist en Masereelfondsvrijwilliger Dirk Vandenberghe en Jan Timmerman (Avansa Mid- en Zuidwest) kiezen fragmenten, stellen kritische vragen en gaan met jou het gesprek aan.

Tussen beide bijeenkomsten door, nl. op zaterdag 1 oktober, kan je de schrijver dan zelf live aan het woord horen tijdens Ecopolis Kortrijk in de Budascoop.

Sessies

  • di 20 september ’22
    19:30 – 22:00
  • di 4 oktober ’22
    19:30 – 22:00

Begeleiding

Jan Timmerman

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Avansa MZW. Hij trekt de Levensacademie en stuurt ook vorming…

Meer over Jan Timmerman

Dirk Vandenberghe

Dirk Vandenberghe is freelance journalist en podcastmaker. Hij maakt langere interviews met…

Meer over Dirk Vandenberghe