25 Mar 2021 20:00

Bleri Lleshi: ‘Wat na corona?’ Brief aan Vlaanderen.

Filosoof Bleri Lleshi stelt zijn nieuwste boek voor. Niet in levende lijve, maar in een livestream vanuit de Turbinezaal.
Lleshi gaat in gesprek met Stéphanie De Maesschalk (UGent, centrumarts in opvangcentrum voor asielzoekers (Fedasil)).
In zijn nieuwste boek gaat Bleri Lleshi verder in op zijn pleidooi om het roer om te gooien. Want Corona heeft een aantal problemen op scherp gezet: Willen we echt terug naar het oude ‘normaal’ van besparen in de sociale zekerheid, de zorg en het onderwijs, en fiscaal pamperen van superrijken? Naar een wereld waar de mensen die de samenleving rechthouden géén helden zijn?
Maar de crisis maakt ook duidelijk dat de mens supersociaal, solidair en zorgzaam is. Voor Bleri Lleshi is dat geen verrassing. Al meer dan tien jaar doorkruist hij Vlaanderen om te spreken over hoop en liefde. We staan op een kruispunt. Ofwel misbruiken machthebbers deze crisis. Ofwel grijpen we dit moment om te kiezen voor positieve verandering: naar een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving.

Programma
20.00 Bleri Lleshi stelt zijn boek voor
20.30 Stéphanie De Maesschalk reageert op het boek en gaat onder de deskundige leiding van een moderator (tbc) in gesprek met Bleri Lleshi
21.30 einde
Met een sterk muzikaal intermezzo door Gianni Marzo wordt Bleri’s hoopvolle boodschap extra kracht bij gezet.

Meer info (persartikels en reacties) op de website van Uitgeverij EPO