22 mei 2022 13:00 € 10 | € 10

Op bezoek bij GAL in Tombeek

© GAL

Op 22 mei 2022 bezoekt Masereelfonds Halle in groep  AL GAL, de mooie tentoonstelling over het werk van de bekende kunstenaar Gal (Gerard Alsteens) in het prachtige gebouw van het voormalig sanatorium te Tombeek.

Gal voorstellen hoeft nauwelijks: hij is hét  icoon van de Belgische politieke cartoonisten en hij is afkomstig van Overijse. We zien een 150 tal cartoons en tekeningen, maar ook vroeger werk en wonderlijke objecten, zoals beschilderde flessen met portretten van bekende mensen.

De tentoonstelling gaat door in het voormalig sanatorium Joseph Lemaire ontworpen door de architect Maxime Brunfaut dat gebouwd is in opdracht van de Belgische Werkliedenpartij voor de Prévoyance Sociale. Nu is het een particulier woonzorgcentrum.

Naast het bezoek aan de tentoonstelling zorgt het Masereelfonds Halle voor een extraatje. Johan Wambacq zal omstreeks 14 uur 30 een korte rondleiding verzorgen op de site van het voormalig sanatorium en ons wat meer vertellen over de architect. Hij publiceerde in 2009 Het paleis op de heide, een literaire documentaire over architect Maxime Brunfaut en diens sanatorium van Tombeek, een icoon van het modernisme in België.