16 okt 2023 20:00

2de Antwerpse Verzetscafé

 

VOLZET ****
Bedankt voor je interesse, maar door de grote respons zijn we volledig volzet. Als het reservatieformulier invult, kom je vanaf nu op een wachtlijst. Als er annuleringen binnen komen, dan maak je misschien nog een kans. We laten je op zondag 15 oktober per e-mail weten of je er al dan niet bij kunt zijn. Bedankt alvast voor het begrip.

 

Vzw Helden van het Verzet, De Studio en Masereelfonds Antwerpen verwelkomen je graag op het 2de Antwerpse Verzetscafé.

Vertelavonden met inspirerende verzetsverhalen van gewone mensen tegen de nazistische bezetter.

Helden van het verzet is trots om dit unieke initiatief te presenteren: de Verzetscafés. Dit zijn een evenementen waarbij we iedereen uitnodigen om samen te komen en te luisteren naar de indrukwekkende verhalen van verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog.
We geloven dat deze verhalen van onschatbare waarde zijn voor ons begrip van deze periode in de geschiedenis. Door te leren over de moed, vastberadenheid en opoffering van deze helden, kunnen we ons eigen begrip van vrijheid en gerechtigheid versterken en houden we hun herinnering levend.
Onze sprekers hebben vaak persoonlijke banden met de verzetshelden die ze vertegenwoordigen. Ze nemen ons mee op een reis door de geschiedenis en delen hun verhalen met ons op een manier die zowel informatief als meeslepend is.
Onze Verzetscafés zijn bedoeld voor een breed publiek, van jong tot oud, en we moedigen iedereen aan om deel te nemen en hun eigen begrip van deze cruciale periode in onze geschiedenis te vergroten. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij onze volgende Verzetscafé en u te laten inspireren door de verhalen van onze verzetshelden.