03 mrt 2022 20:00

22 maart 2016: Aanslag op het hart.

22 maart 2016.
Het is nog vroeg op de ochtend als twee bommen ontploffen in de luchthaven van Zaventem en één in metrostation Maalbeek. 35 doden en 340 gewonden: de tol is verschrikkelijk. Daags na de aanslagen verschijnt Hicham Chaib uit Borgerhout in een video van IS waarin hij de terreurdaden verheerlijkt en een gijzelaar executeert.
.
Jongere broer Mohamed Amin Chaib wrijft zich de ogen uit. Hoe is zijn grote broer zo kunnen ontsporen? Wat betekende zijn vertrek en zijn rol bij IS voor zijn familie? Hoe moet het verder met onze pluralistische en superdiverse samenleving? Hoe kunnen we de voedingsbodem van gewelddadig extremisme structureel wegwerken?
.
In dit eerlijke en openhartige boek gaat hij op zoek naar antwoorden. Vanuit zijn expertise en ervaring in de moskee, het onderwijs en jeugdwerk benoemt hij de problemen én reikt hij handvaten aan.
.
Pascal Debruyne (onderzoeker bij Odisee Hogeschool en voorzitter van Samenlevingsopbouw Gent en Uit De Marge vzw) gaat in gesprek met Mohamed Amin Chaib over zijn boek.
.
Te volgen o.a. via de facebookpagina van Masereelfonds Antwerpen, EPO uitgeverij, … . In samenwerking met Studio Stream Media.
.
.
Organisatie: Stream Media, EPO uitgeverij, DeWereldMorgen, Masereelfonds Antwerpen – Werkgroep diversiteit.