Masereelfonds huist en ondersteunt meerdere lokale afdelingen van vrijwilligers, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Onze vrijwilligers zijn progressief, tegendraads, kritisch en creatief. Samen dragen ze onze missie uit, samen verbeelden ze de toekomst.

Het vrijwilligerschap binnen onze werking kan uiteenlopende vormen aannemen. De intensiteit en duurte van je engagement hangt af van wat je kan en wilt dragen. Er zijn vier mogelijke vormen van participatie:

  • Sommige vrijwilligers kiezen voor een intensiever engagement op lange termijn door deel uit te maken van de bestuursgroep van de afdeling.
  • Anderen vrijwilligen ter plaatse, zonder mee te doen aan bestuursvergaderingen. Ze kiezen dus voor een lossere associatie en helpen een handje mee op de activiteiten zelf.
  • Sinds kort experimenteren sommige afdelingen ook met werkgroepen. In dat geval zet je je in voor een bepaald project zonder bestuursverantwoordelijkheden op te nemen en duurt je engagement slechts voor zolang de organisatie van het project duurt.
  • Los van een lokale werking, kan je je ook inzetten voor ons ledenblad en tijdschrift Aktief. Ben je lid van het Masereelfonds, heb je iets te zeggen en kan je dat kritisch ontwikkelen met een scherpe pen? Neem contact op met de redactie en mail je artikel naar dit mailadres.

Wil je ook vrijwilliger worden? Word lid en sluit aan bij één van onze afdelingen. Wil je zelf met een groep een afdeling stichten? Mail onze bewegingsmedewerker voor meer info: ester@masereelfonds.be