Colora Festival startte in juli en augustus ’91 met tweewekelijkse wereldmuziekconcerten in de tuin van het Cultureel Centrum Oratoriënhof. Het was een kleinschalig project met gratis toegang.

Ondertussen onderging Colora Festival al tal van transformaties en streken we neer op verschillende locaties. In 2023 verhuizen we naar het eerste weekend van oktober en keren we terug naar onze roots, de tuin van het CC Oratoriënhof in de Mecheslestraat te Leuven.

Voor deze editie slaan we weer de handen in elkaar met verschillende organisaties. We werken samen met onze intussen trouwe partners KNEPH kunstenaars collectief, Vloer 1, Bevrijdingsfilms, Afrika Filmfestival, TAC Sint-Kamillus en de koepelorganisatie Internationaal Comité, maar gaan ook een aantal nieuwe samenwerkingen aan.

We hervatten de samenwerking met oude bekende DARNA – Vlaams Marokkaans Culturenhuis (Colora live) en verwelkomen de vrijzinnige humanisten van het huisvandeMens Leuven, MetX-Moving Music uit Brussel en last but not least onze buren Alexianen Zorggroep Tienen.

Ons weekend valt pal in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Daarom werken we op zaterdag nauw samen met het CAW Alexianen aan de overkant van de straat. Neem ook zeker daar een bezoekje. Dat kan vanaf 10:00 uur in de ochtend.

Colora Festival is een gesubsidieerd project van het Masereelfonds. Met dank aan stad Leuven en de Nationale Loterij.

Meer info

Of volg onze facebook pagina.