Steffie De Baerdemaeker gaf tien jaar met passie les aan de ‘ketjes’ in een lagere school in Molenbeek. Voor Çavaria maakte ze belangrijke thema’s als gender, LGBTQI+ en ‘anders zijn’ in het algemeen bespreekbaar in de klas.

Vandaag helpt ze schoolteams om te gaan met diversiteit op school. Dat is belangrijk, want we weten uit het TALIS-onderzoek (2018) dat veel leerkrachten het gevoel hebben onvoldoende uitgerust te zijn om les te geven in diverse contexten. Leerkrachten en directeurs daarin op sleeptouw nemen, zoals Steffie doet, versterkt ons onderwijs. Het zorgt voor een veiliger schoolklimaat waarin iedereen zich zoveel mogelijk thuis kan voelen.

Lees hier het interview met Steffie in het onderwijstijdschrift Klasse.

Waarom steun je de campagne?

Steffie: “Het onderwijs is van ons allemaal. Of je nu een hard werkende beleidsmaker bent, een bevlogen leerkracht, nieuwsgierige leerling of zorgende ouder: wij maken samen scholen tot wat ze zijn. Door een verscheidenheid aan stemmen te verzamelen, wakkert maakhetwijs.be een vurige, essentiële discussie aan: hoe zorgen we ervoor dat ons onderwijs blijft bruisen?”