Een selectie van maar liefst vier boeken, aan voordeelprijs voor onze leden, op basis van onze 4 toekomstige basisthema’s : onderwijs, digitalisering, klimaatrechtvaardigheid en democratie.

Totaalpakket aan €50 (incl. verzendingskosten per postpakket), exclusief voor Masereelfondsleden.

Deze actie loopt tot 1 augustus ’20. Bestellen kan via info@masereelfonds.be of 09/225 38 53

Nog geen lid? Dat kan hier

Boekenselectie

Niet voor de winst, Martha Nussbaum


In het onderwijs heeft zich in de laatste decennia een stille crisis voorgedaan. Lang werd onderwijs gezien als de plek waar leerlingen kritisch leren denken en gevormd worden tot ontwikkelde en begripvolle burgers. Maar sinds we economische groei boven alles plaatsen, is ook het onderwijs erop gericht economisch nuttige en productieve leerlingen af te leveren.
→ €10 i.p.v. €15,9


The age of surveillance capitalisme, Shoshana Zuboff

Dit boek legt de verborgen mechanismen van onze digitale economie bloot. We leven in een ontspoord marktsysteem, waarin techbedrijven alles weten over ons omdat ze ons constant bespieden en tracken met hun talloze apps. Zuboff onderstreept hoe het ondoorzichtige model van surveillancekapitalisme ongezien meer data van je steelt dan je denkt. Niet alleen online: ook data over je alledaagse leven in de echte wereld worden tegenwoordig verzameld, doorverkocht en gebruikt.
→ €11 i.p.v. €14,99

Klimaatactie in gele hesjes, Erik Swyngedouw


Er is nu wel een consensus over het feit dat de opwarming van de aarde manmade is en dat ze (snel) moet worden beperkt tot maximaal twee graden Celsius. De internationale akkoorden werden gesloten, maar een echt beleid ontbreekt. De jeugd mobiliseert zich wereldwijd en toch lijken de krachtsverhoudingen in een impasse te zitten. Hoe moet een klimaatbeleid zorgen voor een echte ecosystemische omslag én voor een sociaal beleid
→ €9 i.p.v. €12,5

Spektakeldemocratie, Thomas Decreus

In de spektakeldemocratie is het volk een publiek dat op sleeptouw wordt genomen, zijn politici performers en is politiek conflict een commercieel product. Verkiezingscampagnes zijn permanent geworden en wie politieke macht wil veroveren moet gehoorzamen aan de genadeloze wetten van commerciële media(platformen). De gevolgen daarvan zijn niet min. Het leidt tot een politiek systeem dat voortgestuwd wordt door provocatie en sensatie.
→ €12 i.p.v. €15

____________________________________________________________________

Blijvende actie met zeer voordelige prijzen, incl. verzending:

De nieuwe politiek van Europa, Luuk Van Middelaar

Een overzicht van de recente geschiedenis van de Europese Unie. Zeer gedegen werk van een insider over hoe Europa zich aan het heruitvinden is. → €12,5 i.p.v. €25

Sprook, Koen Dille

Een bundel fijnzinnige columns uit Aktief van de helaas overleden Koen Dille. → €6Bestellen kan via info@masereelfonds.be of 09/225 38 53.