10 jun 2018 09:45

Wilde Pedal: naar het land van Ambiorix

wilde Pedal zal met de organisatoren van aperitieffietsers meefietsen naar het land van Ambiorix. Eeuwenlang was Haspengouw een begeerde bruid voor krijgsheren en edelen. Nu het ontzag voor beiden verdwenen is, kan iedereen van het land en zijn geschiedenis proeven. Het is moeilijk te zeggen hoe oud het besef is dat het goed leven is in Haspengouw. In ieder geval hadden de Kelten er zich al goed genesteld. Toen de Romeinen dachten dit lekkere brokje in te palmen, stond Ambiorix in de weg. Later vonden de Merovingers hier een thuis, alhoewel zij niet zoveel sporen nalieten. De heerschappij van het Land van Loon ging niet onopgemerkt voorbij. De Duitse Orde zag ook wel wat in Haspengouw en zij liet ons het indrukwekkende Alden Biesen na. Deze fietslus neemt je mee op een tocht doorheen het land van Ambiorix en de omgeving van Tongeren, de oudste stad van België, tussen fruitboomgaarden en de prachtige natuur van de Maas- en de Jekervalleien.

Moeilijkheidsgraad: 50 km, verkorte weg mogelijk, gemiddeld tot moeilijk, licht glooiend (met twee sterker stijging), verharde wegen in goede staat.

Meer info via info@aperitiefietsers.be of bij Hilde (0474 532 247 of filemon08@gmail.com)

Afspraak : zondag 10 juni 2018
9:45 > Brussel-Noord station (trein om 10:06 OF 9:56 Zuidstation)
Trein naar Glaaien (H/T, railpass tarief)

IN GEVAL VAN SLECHT WEER, WORDT DEZE TOCHT UITGESTELD. HOU JE OP DE HOOGTE!

Voorzie een lunchpakket, genoeg water en pas je kledij aan! Vergeet niet om een passende reservebinnenband mee te nemen. In geval van een lekke band hebben we een kleine reparatiekit!

Wilde Pedal doet met haar