22 jun 2019 - 29 sep 2019

Water aan de lippen – podcast

EEN PODCAST?
‘Water aan de lippen’ is een podcast die je onderdompelt in het verhaal van de klimaatlingen*. Aan de hand van getuigenissen en info gaan we op zoek naar het belang van klimaat als reden om te migreren. Laat je inspireren tijdens de tocht door woord en beeld en geniet van deze magische totaalbeleving in de Gentse Nieuwe Dokken!

Hoe bedoel je, klimaatlingen?
Welnu, zet u. Een vluchteling is volgens het Vluchtelingenverdrag van 1951 iemand die zijn land uit gevlucht is uit angst voor vervolging wegens ras, godsdienst, nationaliteit, het behoren tot een bepaalde sociale groep of politieke overtuiging. Je land uitvluchten omwille van de gevolgen van klimaatverandering komt niet op dat lijstje voor en dat zal voorlopig helaas niet snel veranderen. Als je dus uit je huis moet vluchten omdat het langzaamaan onder de zeespiegel verdwijnt, dan word je momenteel niet beschouwd als vluchteling en krijg je ook geen statuut of bescherming. De term klimaatvluchtelingen bestaat niet. En daarom spreken we van klimaatontheemden of –daar komt ie- klimaatlingen.

EEN PODCAST OP DE KANO!
Iedereen aan boord?
Podcast gedownload?
Smartphone in de aanslag en koptelefoon op?
Bij aankomst ontvang je een vaarkaart. Op deze vaarkaart zie je welke tocht je gaat afleggen. Relax, je krijgt ook instructies te horen tijdens de tocht.

Praktisch: BELUISTER ONZE PODCAST
download link https://anchor.fm/water-aan-de-lippen
(ook beschikbaar op Spotify)
Algemene info, reservatie voor groepen ann-sophie@masereelfonds / 09 225 38 53
Reservatie Dokano: dokanogent@gmail.com
Prijs: €20/boot voor een blok van 2uren

Elk weekend kan je bij Dokano een kano reserveren en dit t.e.m.

september.

De podcast kwam tot stand dankzij de een fijne samenwerking tussen Relaas, Dokano en Masereelfonds. Met dank aan Tina De Gendt en Jo Verhenne voor de teksten en stemmen, Marhaba voor de muziek en Tim Ost voor het coverbeeld.

Locatie
Dokano