24 mrt 2022 19:30

Vredesconferentie: Tegen de oorlog in Oekraïne

De verschrikkelijke inval van Rusland in Oekraïne heeft de hele wereld met verstomming geslagen. Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor raketten en geweld. Woonwijken worden gebombardeerd en hele steden kapotgeschoten. Ondertussen zijn er al honderden onschuldige mensen gestorven in deze smerige oorlog.
De oorlog maakt zeer veel mensenlevens kapot. In Rusland worden de mensen hard getroffen door de economische sancties. Winkelketens vertrekken, jobs gaan verloren en financiële transacties worden onmogelijk gemaakt.

Opnieuw gewone en onschuldige mensen waarvan het leven overhoop wordt gegooid. Als ze op straat komen om tegen de oorlog van Putin te protesteren, botsen ze op de matrakken van de politie. Elke vorm van protest wordt er hard aangepakt.

Ook bij ons gaan de prijzen omhoog als gevolg van deze oorlog. Naar schatting zouden er nu al 1200 bedrijven zijn die in onzekere papieren komen door de sancties.
Oorlog betekent miserie voor mensen die er niets mee te maken hebben. We zouden er alles aan moeten doen om deze oorlog te stoppen en de mensen in Oekraïne terug vrede te geven.

Sprekers:
Ludo De Brabander is al jaren actief in de vredesbeweging en trekt nu het land rond om duiding te geven bij het conflict.

Veronique Coteur is activiste bij Intal en vecht via deze weg al jaren tegen oorlogen.

Annemarie Gielen is actief bij Pax Christi. Annemarie heeft gewerkt rond mensenrechten in Rusland en was in Rusland actief in de beweging tegen de oorlog in Tsjetsjenië.

KORT:
Wat: Vredesconferentie: Tegen de oorlog in Oekraïne
Waar: UA – gebouw R004
Wanneer: Donderdag 24 maart om 19u30

Deelname is gratis.