17 Mar 2018 19:00 € 5 | € 5

Volxkeuken met Lokerse paardenworst

Een Volxkeuken is een gezellig, gezond en goedkoop eetmoment. Het doel is heel simpel, mensen samenbrengen.

Deze keer brengen wij u de lekkere Lokerse paardenworst met rijst en witloof.

Al meer dan honderd jaar geleden was de paardenworst in magere tijden een voedzame maaltijd. Paardenvlees kon iedereen zich veroorloven, want het kwam van oude versleten paarden van boerderijen, de Antwerpse haven en steenkoolmijnen, en werd gemengd met geïmporteerd vlees uit de Verenigde Staten. Rond het einde van de 19e eeuw kende Lokeren veel werkloosheid en armoede. De paardenworst was dan ook de ideale oplossing voor de armere bevolking, want het product was zowel goedkoop als voedzaam. Er waren dan ook heel wat paardenslachters actief in het Waasland. Het taaiere vlees werd in paardenworst verwerkt, dat zodoende erg droog werd, zodat het idee ontstond om een tomatensausje toe te voegen.

Inschrijven: volxkeuken@elisabethwijksint-niklaas.be of 0485/503.577.

Prijs: €5; voor kinderen tot 12 jaar en mensen met kansenpas €3.

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas en buurtwerk Elisabethwijk