05 nov 2023 14:00 - 17:00

Expo: (On)bemind Wallonië (im)populaire

Het is een realiteit dat we in de cultuur van beide taalgemeenschappen vervlakken en vervreemden.

In dit licht zochten we contacten op met Waalse kunstenaars die ons door hun bril laten meekijken naar de ‘Waalse cultuur’.  Dit resulteerde in een gelijklopende expo in het Luikse en in de provincie Limburg.

We kwamen in contact met Francis Cornerotte die een oud cinemacomplex hervormde tot  “ Théâtre Le Moderne “.  Deze ruimte doet denken aan zaal Roma te Antwerpen … Een ontmoetingspunt voor kunst en cultuur…

Francis geeft letterlijk de ruimte aan kunstenaars: schilders en fotografen (waaronder Jean Janssis) om hun werken te vertonen in een culturele context zonder de grote ‘C’. Waar men zich niet afvraagt: “Is dit wel artistiek genoeg ?” Het gekend adagium in elitaire middens. Het gaat hier om toegankelijke kunst.

Met de nodige kunstenaars zijn reeds contacten gelegd voor de erotische fototentoonstellingen met o.a. de Amerikaanse fotograaf Mark Ingram en Francis Cornerotte voor Valentijn 2024…

Frank Van den Veyver – St-Georges-sur-Meuse

 HASSELT EXPO 28/10 – 05/11

VERNISSAGE: zaterdag 28/10 om 18u00.

Inleiding door Frank Van den Veyver
Muzikale omlijsting door Marianne Saenen

BEZOEK EXPO op zondagen 29/10 en 05/11 van 14.00 – 17.00 uur – of groepsbezoek na afspraak.

FINISAGE: zaterdag 04/11 om 18.30 uur – Tafelgesprek (on)bemind Wallonië met Fred Waumans

Info en contact: limburg@humanistischverbond.be – 0456/16 28 94

Organisatie: Humanistisch Verbond Humanisten Haspengouw, Hesbaye 352HV Hasselt, Humanistisch Verbond Grijze Geuzen Hasselt, Humanistisch Verbond Bilzen, Humanistisch Verbond Een en Anders, Masereelfonds Hasselt, Vermeylenfonds, HuisvandeMens St. Truiden, Théâtre Le Moderne”.