19 mei 2020 12:15 - 13:00

Tussen de soep en de feiten – online editie

Beschouwingen over actuele feiten smaken ook bij een bord zelfgemaakte soep en boterhammen vanuit je kot! We verplaatsen de uitgestelde sessie naar een online video. Het voordeel hiervan is dat je kan pauzeren, terugspoelen of opnieuw bekijken vanuit je zetel.

Ook de Peper&Zout-nabespreking zal online doorgaan op vrijdag 22 mei van 11u tot 12u. Registreer je hiervoor via info@vormingplusob.be

Frontlijnen – Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie.
Nick Meynen

Nick Meynen’s meest recente boek heet “Frontlijnen. Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie.” De Engelse versie werd in Vogue tot één van de tien beste boeken verkozen door klimaatactivisten uit de hele wereld. Maar het klimaat is niet eens het hoofdonderwerp van zijn boek, veel meer gaat het over hoe onze wereldeconomie werkt en over verzet van gemeenschappen tegen onrecht en geweld dat aan hun deur begint om in de opgetelde vraag van de mensheid te voldoen. Het gaat over wetenschappers, activisten, strijd en hoe het anders kan.

Nick schrijft voor media in binnen en buitenland en komt regelmatig met opiniestukken in De Standaard en De Morgen. Hij schrijft ook bijdragen voor de #BeterNaCorona media-coalitie, zoals zonet nog op 8 mei in SamPol. In Leuven werd hij door 11,11,11 tot een “changemaker” verkozen in de categorie media.

In deze lezing neemt hij ons mee naar de frontlijnen die onze economie overal opent en naar de vaak verrassende plekken waar men aan oplossingen werkt. Dit alles geactualiseerd naar de huidige situatie met een wereldeconomie in de ijskast. Nick werkt binnen de European Environmental Bureau aan systeemverandering.

‘Tussen de soep en de feiten’ is een organisatie van een breed samenwerkingsverband:
de Bib Leuven – Vormingplus Oost-Brabant – KU Leuven Wetenschapscommunicatie – Davidsfonds academie –
30CC cultuurcentrum Leuven – UPV vzw – Masereelsfonds – Internationaal comité – De mens.nu – Radio 2