18 mei 2021 12:00 - 18 mei 2021

Tussen de soep en de feiten

Korte actualiteitslezingen over de middag

Tussen de soep en de feiten, dat zijn gratis (digitale) beschouwingen over actuele feiten bij een bord zelfgemaakte soep en boterhammen vanuit je kot! In tijden van corona kunnen we niet samenkomen, daarom kiezen we voor een online video van de lezing. Een expert ter zake belicht het thema met feiten, visie en achtergronden. Hierbij gaan we dieper dan vluchtige, oppervlakkige headlines die vandaag de norm zijn in vele hedendaagse media.

Je hoeft niet vooraf in te schrijven. We posten de video hier op de aangekondigde datum. Je kan de lezing ook “live” volgen via onze Facebookaccount.

Adem je stress weg – Katrien Geeraerts

Wat je ook eet, hoeveel je ook traint, hoe mager, jong of sterk je ook bent, het maakt allemaal niet uit als je niet goed ademt.
Het is niet alleen belangrijk dat we ademen, maar ook hoe we ademen. Als we gespannen zijn, gaan we snel en oppervlakkig ademen. Meer met de borst en diepe ademteugen dan spaarzaam met de neus en de buik. Daardoor gaat de fysiologie van ons bloed veranderen en krijgen we allerlei klachten, die niet altijd éénduidig te linken zijn met het overademen.
In deze lezing gaat Katrien Geeraerts dieper in op deze chronische vorm van hyperventileren en legt ze je een ademhalingstechniek uit (hartcoherentie) als oplossing om dat ‘onzichtbare spook’ onder controle te krijgen. Katrien is master in de biomedische wetenschap en heeft haar eigen gespecialiseerde praktijk. Ze is ook auteur van “Blijven ademen” en”Werkboek hyperventilatie, angst en paniek”.
Met de info uit de lezing kan je zelf aan de slag met een eenvoudige ademhalingsoefening om je veerkracht te vergroten en je balans te herwinnen.

Lezing gemist? Benieuwd naar wie we al programmeerden? Bekijk ons archief en herbeleef de lezingen online

Heb je na de lezing zin om verder te discussiëren?
Volg dan zeker de Peper&Zout-sessie op vrijdag 21 mei om 11u.
Inschrijven verplicht!

‘Tussen de soep en de feiten’ is een organisatie van een breed samenwerkingsverband:
de Bib Leuven – Avansa Oost-Brabant – KU Leuven Wetenschapscommunicatie – Davidsfonds academie –
30CC cultuurcentrum Leuven – UPV vzw – Masereelfonds Leuven – Internationaal comité vzw– De mens.nu