19 nov 2019 12:15 - 19 nov 2019

Tussen de soep en de feiten

dinsdag 19 november 2019| 12:15-13:00

LET OP! NIEUWE LOCATIE!
Radiohuis Leuven

Wat na de afschaffing van de woonbonus?

De nieuwe Vlaamse regering besliste om vanaf 2021 de woonbonus af te schaffen. Welke gevolgen mogen we verwachten?
Sien Winters legt uit hoe de woningmarkt werkt en hoe het beleid daarop een invloed heeft. Ze illustreert met gegevens voor de voorbije 20 jaar wat er is veranderd o.a. op vlak van nieuwbouw, renovatie en woningprijzen en hoe de eigen woning de voornaamste vorm van vermogen van Belgische huishoudens is. Het woonbeleid is echter niet zozeer gericht op het bevorderen van het woningbezit, maar op het recht op wonen. Hier zijn de voornaamste vragen of wonen voor iedereen betaalbaar is en of de minimale kwaliteit is verzekerd. De cijfers tonen dat dit recht op wonen voor velen nog een verre illusie is. En ook hier is de vraag wat het beleid kan of moet doen.

Korte actualiteitslezingen over de middag.
Gratis en open voor iedereen.
Een actueel thema, een expert en warme soep.

Kan je er niet bij zijn? Volg de livestream hier op Facebook!

Nieuw! Voor wie VERDER wil gaan

Vanaf dit seizoen wordt de Soep & de Feiten-lezing gevolgd door een grondige analyse. Maximaal 15 deelnemers trekken zich terug voor een extra uur ‘PEPER & ZOUT’. Verwacht een persoonlijke en diepere verwerking van het thema. Hier ontstaat de dialoog tussen mensen die de lezing hebben gevolgd.

We mikken op volgende uitkomsten:

  • Wat is het belang van deze inhoud voor mezelf?
  • Wat is het belang van deze inhoud voor mijn directe omgeving?
  • Wat is het belang van deze inhoud voor onze stad?

I.s.m. Vormingplus Oost-Brabant, 30CC, Davidsfonds Academie, KU Leuven Wetenschapscommunicatie, UPV vzw, Lannoo Campus, Internationaal Comité vzw en de Bib Leuven