22 mrt 2022 20:00 - 22 mrt 2022

De (kritische) stem van een cartoonist

Avondprogrammatie
dinsdag 22 maart – 20:00-21:30u

De (kritische) stem van een cartoonist
Lectrr aan het woord

Steven, alias Lectrr, vertelt over de wondere wereld der cartoons, hoe inspiratie werkt en waar ideeën vandaan komen. Over de actuele staat van vrije meningsuiting, over censuur, over Charlie Hebdo en over zijn eigen ervaringen met doodsbedreigingen en haatmail. Over de impact van humor in een wereld waarin iedereen een mening heeft en lange tenen een potentieel mijnenveld vormen. Op zijn eigen, grappige manier neemt Steven je mee achter de schermen van een cartoon.

Steven is huiscartoonist bij De Standaard, publiceert wereldwijd in tientallen tijdschriften en kranten en werkte zelfs voor The New York Times Cartoon Syndicate. Zijn cartoons gaan geregeld viraal en zorgen bij momenten voor de nodige controverse en zelfs diplomatieke rellen.
Als lid van Cartooning for Peace en regionaal gezicht van Cartoonists Rights’ Network International werkt hij aan bewustwording rond de fragiele rechten van cartoonisten en opiniemakers overal ter wereld, en neemt hij actief deel aan acties om cartoonisten in nood te ondersteunen.
‘Tussen de soep en de feiten’ is een organisatie van een breed samenwerkingsverband: de Bib Leuven – Avansa Oost-Brabant – KU Leuven Wetenschapscommunicatie – Davidsfonds Academie – 30CC cultuurcentrum Leuven – Masereelfonds Leuven – Internationaal Comité – De Mens.nu