04 nov 2023 20:00

Trio Flecijn

Creëren zit in het DNA van deze drie straffe muzikanten. Als trio gaan ze op zoek naar originele composities die geïnspireerd zijn uit alle windstreken. Wat denken jullie van een muzikaal huwelijk tussen Piazzolla en Reinhardt?
Het samenspel van deze familie is een unieke ervaring om te beleven. Een andere troef is de originele samenstelling van het ensemble, nl. viool, cello en accordeon. Maar er durft al eens gewisseld worden met gitaar, stem of bandoneon. Laat jullie vooral verrassen en meeslepen door intrigerende melodieën.

Joke en Mart werden groot gebracht met Oost-Europese muziek, swing en tango. Daarnaast besloten ze ook hun klassieke opleiding verder te zetten. Mart behaalde haar Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Joke besloot te verhuizen naar Duitsland en behaalde haar Bachelor diploma aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg en haar Master diploma aan de Hochschule für Künste Bremen.

Eddy heeft een carrière van meer dan 40 jaar achter de rug, en bracht een CD uit met eigen composities, gespeeld door hemzelf, zijn oud-leerlingen en zijn dochters. Naast lesgeven en componeren, speelt hij accordeon en bandoneon. Hij behaalde zijn diploma’s accordeon en compositie aan het KVMC Antwerpen en LUCA School Of Arts Leuven.

Vroeger speelden ze dagelijks samen en dat kan je nog steeds voelen. Naast het pad dat ze samen bewandelen gaan ze nu ook hun eigen weg. Joke in Duitsland als orkestmuzikante en freelancer met het Canea Quartett (samenwerkingen met Lisa Morgenstern, Abbott,…). Mart toert met bands zoals Flairck en Les Poissons Voyageurs door landen als Frankrijk, Mexico, Istanbul en Spanje. Eddy treedt regelmatig op als solist met verschillende ensembles. Onlangs stond hij nog in de Koningin Elisabethzaal.

Een unieke kans om ze nog eens samen aan het werk te zien en horen!

Toegang: vrije bijdrage.