05 dec 2018 20:00 € 16 | € 16

The Sea Within – Lisbeth Gruwez / Voetvolk

MAGNETISERENDE CHOREOGRAFIE WAARIN DE CHAOS VRIJ SPEL KRIJGT

Ze danste bij kleppers als Wim Vandekeybus, Jan Fabre en Sidi Larbi Cherkaoui, maar timmert met haar compagnie Voetvolk aan haar eigen pad. Lisbeth Gruwez focuste in het internationaal succesvolle drieluik ‘It’s going to get worse and worse and worse, my friend’, ‘AH/HA’ en ‘We’re pretty fuckin’ far from okay’ nog op het extatische lichaam, maar deze keer verandert ze radicaal van koers.

‘The Sea Within’ is een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn gang laat gaan. Haar werk is nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, laat de choreografe een groep van 11 dansers – voor het eerst staat Gruwez zelf niet op scène – opgaan in een weids, ademend landschap. Zo komen ze tot een nieuw, hedendaags ritueel waarin de ‘wij’ het ‘ik’ omarmt.

De muziek is van de hand van Gruwez’ vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe, bijgestaan door topmuzikanten Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van je zintuigen.

in copresentatie met CAMPO