07 mrt 2020 20:00 € 14.50 | € 16

The Goldberg Variations

De iconische danssolo van Steve Paxton herwerkt.

‘The Goldberg Variations’ verwijst naar het beroemde muziekwerk van Bach, maar ook naar een iconische danssolo van Steve Paxton. Dansers Oskar Stalpaert (Platform-K) en Michiel Vandevelde en Audrey Merilus gaan met dit materiaal aan de slag. Veertig jaar ontwikkeling van improvisatie danspraktijken worden onder de loep genomen. Waar staat de dans vandaag? Hoe open, democratisch en toegankelijk is dans vandaag? Welke lichaamsbeelden verkiezen we? En welke delen zien we liever niet?

Philippe Thuriot – het resultaat van een kruisbestuiving tussen klassieke muziek, jazz en het café van zijn ouders – speelt live de muziek op accordeon. Hij transponeerde Bachs muziek in 2015 voor dat instrument. De scenografie is in handen van fotograaf en beeldend kunstenaar Tom Callemin. Via beeldmateriaal vergroot hij de gelijkenissen en verschillen tussen de dansers uit.

‘The Goldberg Variations’ is een gelaagde dansvoorstelling waarin zowel gereflecteerd wordt over de staat van dans, als over verschillende vormen van lichamelijkheid: het lichaam van een balletdanser, een danser met beperking en een hedendaagse danser – en de daarmee gepaard gaande intimiteit.

Getipt en alvast voor jou tickets gereserveerd.

Snel reserveren is de boodschap: ann-sophie@masereelfonds.be