31 mrt 2018 20:30

The dark side of the moon – Pink Floyd

Pink Floyd’s documentaire “The Making of The Dark Side of The Moon” is het creatieve verhaal achter het meesterwerk: “The Dark Side of The Moon”. dat 45 jaar geleden op 1 Maart werd uitgebracht. Deze documentaire gaat dieper in op het maken van het album uit 1973

“The Dark Side of The Moon” transformeerde Pink Floyd van kunsthuis favorieten tot wereldwijde, stadion supersterren. Voorafgaand aan 1973, onderhield Pink Floyd een meedogenloos schema van optredens aan en tegen de tijd dat ze er toe kwamen om een nieuw album op te nemen hadden ze ze de basis al gelegd voor wat de plaat “The Dark Side of The Moon” zou worden.

Het zou het eerste album van Pink Floyd worden (na het vertrek van Syd Barrett) waar Roger Waters alle teksten rond een concept zou leveren.Met de tijdloze kwaliteiten van zijn productie en muzikaliteit, verbonden met de hypnotiserende evocatie van zijn centrale thema’s – vervreemding, paranoia, waanzin, oorlog en dood, zou dit het album worden dat de jaren 70 en 80 domineerde (met een recordaantal van 741 opeenvolgende weken in de Billboard 200).

Alle vier de bandleden Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright zijn te gast in exclusieve interviews. Roger,David en Richard spelen akoestische versies van enkel succesnummers en demonstreren thema’s van het album.

Alan Parsons (de originele opname ingenieur) neemt je mee door de multi-track-opnames die een uniek inzicht geven in het muzikale weefsel van de plaat , overal geïllustreerd met archiefbeelden welke een inzicht geven hoe belangrijk een geluids- ingenieur was in die tijd om een album tot stand te brengen. Je gaat te weten komen hoe de Klokken in “Time” en het gerinkel van de kassa in “Money” tot stand kwamen met als hoogtepunt het verhaal van de stem achter ” The Great Gig in The Sky”

“The Dark Side of The Moon” met zijn combinatie van geweldige songs, inventieve effecten en een van de bekendste platenhoezen ooit, nestelde zich in het collectieve onderbewustzijn van de wereld en werd een mijlpaal in de geschiedenis van de rock en een echte klassieker die menige bands beïnvloede.

Inkom gratis

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas