30 mei 2018 19:30

Wij-samenleving

Hoe wordt er politiek bedreven in een stad waar het politieke midden steeds verder lijkt af te brokkelen? Antwerpen of Rotterdam. Twee wereldhavens met vergelijkbare problemen en uitdagingen.

Ook al gaat deze documentaire voornamelijk over Rotterdam, de overeenkomsten met Antwerpen zijn zeer groot.

Rotterdam is in Nederland het epicentrum voor de opkomst van het populisme. Daarnaast is de stad ook de broedplaats van hoe divers Nederland er over tien, twintig jaar uit zal zien. De meest diverse stad van Nederland telt, net zoals Antwerpen, 180 nationaliteiten. Een groot deel hiervan zijn inwoners van niet westerse afkomst. In de Rotterdamse gemeenteraad staan twee lokale partijen tegenover elkaar: de populisten van het eerste uur van Leefbaar Rotterdam en de door de islam geïnspireerde NIDA. Hoe wordt er politiek bedreven in een stad waar het politieke midden steeds verder lijkt af te brokkelen? Tijdens de nabespreking kijken we ook naar de situatie in Antwerpen en andere steden of gemeentes.

Na het bekijken van de documentaire gaan we, samen met jou, over dit onderwerp in debat. We doen dit zonder specialisten of mensen die zeggen dat ze het beter weten. Op deze manier kan iedereen zijn of haar eigen mening vormen.

Mis deze unieke avond niet en schrijf je nu al in!

Inschrijven is gewenst, niet verplicht: coalition.zuidrand@gmail.com

Deuren gaan open om 19u30. We starten om 20u00 – inkom is gratis.

Masereelfonds In samenwerking met ACV en onafhankelijken.