09 jan 2018 20:00 - 09 jan 2018

Tegenlicht Meet Up

Deze Tegenlicht Meet Up 9000 is Jan Leyssens onze wildcard gast. Hij is ontwerper/maker en wil in zijn werk de negatieve focus op duurzaamheid ombuigen tot een positief verhaal. Hij leidt Regenerative Design, een circulair economisch ontwerpbureau, is mede-oprichter van Full Circle en toert op dit moment met zijn lezing-performance “The end of the world as we know it”. Hij kiest voor een recente docu over de Britse econome Kate Raworth.

Het zijn niet meer dan de twee cirkels van een donut – de binnenste cirkel markeert de ondergrens van wat we nog een menswaardig leven kunnen noemen, de buitenste cirkel markeert het maximale dat we kunnen consumeren om de aarde duurzaam en leefbaar te houden. Het lijkt bijna te simpel om te geloven, maar volgens de inmiddels bijna als een goeroe aanbeden Britse econoom Kate Raworth is er voor onze globale samenleving geen alternatief. Alleen door verduurzaming van de economie, gebaseerd op de circulaire grenzen van de donut, zo legt ze in haar bestseller Doughnut Economics, Seven Ways to Think Like a 21st-Century Economist (2017) uit, creëren we een menswaardige én duurzame samenleving voor alle bewoners van de aarde.

In het najaar van 2017 starten Masereelfonds en ACV Oost-Vlaanderen in samenwerking met Timelab en de VPRO een reeks filmavonden met debat: Tegenlicht Meet Up. Elke 2de dinsdag van de maand gaan we in gesprek met elkaar, wisselen we van gedachten over het thema van de aflevering.
Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht, uitgegeven door VPRO.

Deze activiteit is gratis.

Hou facebook in de gaten voor onze nieuwe wildcard gast en zijn/haar keuze.

Meer info over VPRO Tegenlicht en Meet Up? Surf zeker eens naar vrpo – Tegenlicht