25 mrt 2018 11:30 € 15 | Gratis

Solidariteitsbrunch met Afrin

Het VSB, Vlaams Socialistische Beweging, Meervoud en Masereelfonds-Brussel organiseren een solidariteitsbrunch voor de bewoners, de slachtoffers en de vluchtelingen van Afrin in noordelijk Syrië die nu bedreigd worden door een Turkse inval. Afrin is een autonoom gebied binnen het regionale, democratische, multi-etnische en gendergelijke bestuur van Rojava. Toon uw hart voor deze mensen en kom proeven van de Koerdische keuken. Necibe Qaradaxi, zelf uit Rojava afkomstig, zal van de eerste hand een getuigenis brengen en meer uitleg geven over het vrouw bevrijdende project jineologie of te wel Koerdisch feminisme. De opbrengst gaat naar Heyva Sor, de Koerdische Rode Halve Maan die een steuncampagne voor de slachtoffers opgezet heeft.

U moet u per mail inschrijven op secretariaat@v-sb.net en per persoon 15€ (meer mag ook) op voorhand storten op rekeningnummer BE06 9795 9442 7422 (van het VSB) met vermelding “brunch Afrin en aantal personen”.

Zie hier ook het platformtekst die mee ondertekend werd door het Masereelfonds om solidair te zijn en de agressie van het Turks regime te veroordelen.