19 apr 2024 20:00

Soep, brood & spelen

‘Soep, brood en spelen’ is een leuke spelletjesavond waarop je jouw favoriete gezelschapsspel kan spelen. Wie wil, kan daarbij ook een kom heerlijke, zelfgemaakte soep (met brood) krijgen voor €2,5.

Ook deze keer werkt het Masereelfonds samen met Internationaal Comité. Via de bij hen aangesloten Albanese vrouwenvereniging maken we kennis met de smaken van Albanië. De Albanese keuken is te typeren als een Balkankeuken, met Mediterrane en Turkse invloeden. Veel groenten, olijven en aromatische kruiden, maar ook veel vlees. De Albanese vrouwenvereniging maakt voor ons een traditionele, Albanese kippensoep met rijst en yoghurt.

Maar eerst spelen we Dixit, een verrassend, ontspannen en grappig spel. De speelkaarten van Dixit tonen dromerige illustraties en spelers nemen om de beurt de rol van verhalenverteller aan waarbij de andere spelers moeten raden over welke kaart verteld wordt. Dixit gaat niet zozeer over competitie, het is eerder een gedeelde reis door de verbeelding, een ervaring die lang in de herinnering blijft hangen.

Mis het niet, kom zeker meespelen!