29 apr 2020 19:00

Afgelast – Rebellen tegen reclame

Rebellen tegen reclameWe vinden het zo normaal dat we het niet eens meer zien: reclame. Toch gaat een voorhoede van activisten, burgemeesters, columnisten en juristen steeds zichtbaarder de strijd aan tegen alomtegenwoordige reclame. In een ontwikkelde informatiesamenleving als de onze is iedereen toch zelf wel in staat om de juiste keuzes te maken? Hoe zou een toekomst zonder reclame eruit kunnen zien, en hoe zou die gefinancierd kunnen worden?

 

We vinden het zo normaal dat we het niet eens meer zien: reclame. Toch gaat een voorhoede van activisten, burgemeesters, columnisten en juristen steeds zichtbaarder de strijd aan tegen alomtegenwoordige reclame. Zouden we niet zonder kunnen?

In een ontwikkelde informatiesamenleving als de onze is iedereen toch zelf wel in staat om te bedenken wat ze kopen? Hoe zou een toekomst zonder reclame eruit kunnen zien, en hoe zou die gefinancierd kunnen worden?

In 2020 wordt wereldwijd bijna 600 miljard euro uitgegeven aan reclames. Stadsbewoners zien nu veel meer advertenties dan dertig jaar geleden.

Toegang gratis

Organisatie: Masereelfonds Universiteit Antwerpen en ACV Antwerpen.