13 sep 2024 20:00

Raul Waltemath brengt Latijns-Amerikaanse klanken. Exclusief concert in België!

Raul Walthemath is geboren in Santiago de Chile. Hij is een veelzijdig muzikantsinger-songwriter en producer. Sinds zijn dertiende is hij bezig met muziek en heeft hij al verschillende muzikale genres verkend, van rock en metal tot troubadour, Latijns Amerikaanse muziek en electropop.

In 2017 richtte hij La MalaClase op, een muzikaal divers project met invloeden uit de cumbia, salsa, reggae en funk. Hun EP “La MalaClase” (2018) en hun album “Conchali” (2022) laten een mengeling horen van verschillende ritmes en stijlen. Een ander project van hem is Kanin, dat startte in 2019 als solo project maar later uitgroeide tot een rock trio met teksten over politieke, filosofische en existentiële thema’s.

Tussen 2017 en 2019 bracht Raul zijn eerste materiaal uit als singer-songwriter :”A2G” (Two Guitars) samen met gitarist Ivan Mendes, wat resulteerde in optredens op verschillende festivals en 2 tournees doorheen Chili. In 2023 ondernam hij een succesvolle Europese tour (40 optredens in 7 landen) en later ook een doorheen Argentinië.

Deze actieve jongen heeft ook dit jaar een aantal projecten op stapel staan: Proyecto Icaro (electropop) met gastbijdragen van verschillende Chileense muzikanten (release dit najaar) en een eerste album met Kanin, voorzien voor volgend jaar.
Ondertussen komt hij deze zomer voor de tweede keer op tournee door Europa en doet hij ook ons land aan voor een exclusief concert in het Masereelhuis. Laat deze kans niet voorbijgaan om zijn nieuwe nummers te ontdekken!

Raul Waltemath op YouTube