07 mrt 2024 20:00

Volzet: Palestijns – Israëlisch conflict met Ludo Abicht

Het Palestijns-Israëlische conflict drukt sinds vele decennia zijn stempel op de wereldgeschiedenis. Op 7 oktober 2023 voerde de Palestijnse groepering Hamas een ongeziene en heftige aanval uit tegen Israël. Die aanval werd beantwoord met een verregaand Israëlisch militair offensief tegen Gaza . In januari 2024 werd de trieste kaap van 25.000 doden in Gaza overschreden. De heropgelaaide spanningen hebben ook gevolgen op de Westelijke Jordaanoever, waar de verhoudingen tussen Palestijnen en Israëli’s evenzeer zwaar onder druk staan.

Op donderdag 7 maart 2024 nodigen we jullie graag uit voor een avond met filosoof Ludo Abicht, die zijn licht komt laten schijnen op de situatie in Palestina/Israël. Er zal uiteraard ook ruimte zijn om vragen te stellen aan de gastspreker.

Wie is Ludo Abicht? Hij werd op 5 juni 1936 geboren in Oostende maar groeide op in Antwerpen. Abicht is voormalige voorzitter van Masereelfonds en hij publiceerde over filosofie, ethiek, joodse cultuur, interculturaliteit en het Midden-Oosten. Abicht noemt zichzelf ‘een positief atheïst’. Sinds december is hij echt met pensioen. Na zijn officiële pensionering bleef hij nog een seminarie geven over het Midden-Oosten aan de Universiteit Antwerpen.

Een initiatief van de Mondiale Raad (Kontich) in samenwerking met Masereelfonds Mortsel.