29 mei 2020 - 05 jul 2020

‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan!’

‘Pak ze aan, de Turhoutsebaan’ is een collectief van burgers, mobiliteitsexperten en sociale middenveld organisaties die gaan voor veiligere en groenere Turnhoutsebaan voor iedereen.

Om te wegen op het beleid gingen we tijdens deze corona madness creatief te werk met fotograaf Yoeri Hostie zodat de Turnhoutsebaan er meer komt uit te zien als een gezellige en veilige winkelstraat met stadsvriendelijke mobiliteit waar veel plaats is voor beleving en ontmoeting en waar handeldrijven slim mogelijk gemaakt wordt.

De nadruk op het verlangen naar rust werd in de eerste weken van de crisis meer dan ooit duidelijk . Onder het motto: ‘Laat’m zo staan, de Turnhoutsebaan!’ deden we een oproep naar alle inwoners van in en rond de Turnhoutsebaan te Borgerhout. De verlaten Turnhoutsebaan stond nu meer dan ooit open voor de vele ideeën en dromen van alle bewoners, gebruikers en handelaars.

Onze boodschap met de expo: ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan!’

De fototentoonstelling is een initiatief van Citibee en beweging.net Antwerpen met ondersteuning van het district Borgerhout, Masereelfonds Antwerpen en De Roma vzw.

De expo ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ start feestelijk op vrijdag 29 mei en loopt 6 weken lang tot zondag 5 juli.
Elk weekend van vrijdag tot zondag van 14:00u t/m 17:00u staan de deuren open. Kom gerust een kijkje nemen.

Ingang: Eliaertsstraat 10, 2140 Borgerhout.
Uitgang: Moorkensplein aan café Mombasa, 2140 Borgerhout.

De fototentoonstelling gebeurt volgens de corona proof richtlijnen en is volledig gratis.

Om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, stelt het Masereelfonds alles in het werk om te voldoen aan de algemene richtlijnen en veiligheidsprincipes, conform het goedgekeurde cultuurprotocol. We zullen onze groepsactiviteiten hernemen op een voor begeleiders en deelnemers veilige manier.