29 sep 2021 19:30

Over de aanspraken van den mensch op geluk

UPDATE: De boekvoorstelling van Ludo Abicht over de verlichtingsideologie anno 2021 op 29 september is VOLZET!
Bedankt aan wie zich inschreef en tot binnenkort!
Kan je er toch niet bij zijn? Geef alvast een seintje via communicatie@geuzenhuis.be

Uitgeverij ASP, Geuzenhuis, het Masereelfonds en boekhandel Walry nodigen u van harte uit voor de boekvoorstelling van Over de aanspraken van den mensch op geluk. Vrijheid, gelijkheid, empathie van Ludo Abicht.

Vrijheid kan maar bestaan als ze gedeeld wordt, dat is het recht en de opgave voor elk van ons. In zijn nieuwe essay voert filosoof Ludo Abicht een interne audit uit van de verlichtingsideologie: houdt de leuze ‘vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid’ stand in de superdiverse en polariserende samenleving van vandaag? De auteur pleit voor een geheel eigen radicalisering, die van de radicale vrijheid en radicale gelijkwaardigheid. ‘Broederlijkheid’ vervangt hij door een radicale empathie.

Op woensdag 29 september gaat politicoloog Sami Zemni (UGent) in gesprek met Ludo Abicht over zijn nieuwe essay in het Gentse Geuzenhuis. U bent van harte welkom. De avond is gratis, registratie verplicht via deze link.

Filosoof en publicist Ludo Abicht doceerde Duitse literatuur en filosofie aan de universiteiten van New Brunswick (Canada), Antioch (VS), Berkeley (VS), Antwerpen en Gent. Zijn indrukwekkende bibliografie omvat boeken en artikels over Joodse wijsheid, antisemitisme, de kwestie Israël-Palestina, ethiek, integratie en de Verlichting. Eerder verscheen bij ASP het boek Jood zijn of niet, de Nederlandse vertaling van Being and Judaism van de joods-Amerikaanse denker Oscar Mandel.

Boekhandel Walry verzorgt de boekentafel.

Het boek verschijnt op 14 september. Voorinschrijving kan via deze link.