09 dec 2023 10:00 - 16:00

Sociale actie in Vlaanderen en Nederland

De maatschappelijke uitdagingen van onze tijd stoppen niet aan de landsgrenzen: klimaatverandering, woonnood, democratisch verval, en meer. Onze noorderburen hebben er ook mee te maken. Daarom organiseren we op zaterdag 9 december een ontmoetingsmoment met een 20-tal Nederlandse activisten in de Peperfabriek. Ze zijn actief in allerlei projecten: van de havencampagne van XR Rotterdam tot het uitbaten van een weggeefwinkel en het organiseren van FFF Nederland. Ze hebben ervaring met kraken en praten.

Onze dagindeling ziet er als volgt uit:

  • We starten met een jolige Powerpointsessie.
    Iedereen stelt de groep/organisatie waarin ze actief zijn kort voor aan de hand van een superslechte Powerpoint. Gebruik van comic sans, foto’s van slechte kwaliteit en overvolle slides zijn aangemoedigd! Kom voorbereid.
  • S middags maken we samen een heerlijke vegan lunch in de keuken van de Peperfabriek.
  • De namiddag voorzien we om specifieke thema’s te bespreken. 
    Heb je thema’s die je wil bespreken? Geef ze dan zeker door. Er zal ook zeker op de dag zelf een kans zijn om voorstellen te doen.

Blokkeer 10u tot 16u maar al in je agenda. Daarna trekt men waarschijnlijk nog een even op café.
Je bent natuurlijk ook altijd welkom voor een stukje van de dag.

Laat je niet misleiden door het grote aantal hardcore activisten. We willen het hebben over sociale actie in de brede betekenis van het woord: opbouwwerk, juridisch verzet en directe actie. Ieder van jullie heeft iets bij te dragen aan deze bijeenkomst. Zie het als een kans om elkaar en onze noorderburen beter te leren kennen, om nieuwe inzichten op te doen, en gezellig samen te zijn.

Hopelijk tot dan!