11 jun 2020 20:15

Online – Als risico’s viraal gaan. Welke wereld na corona?

Dirk Geldof

Welke wereld willen we na corona?

Hoe gaan we van noodtoestand naar normaliteit?
Wat wordt de nieuwe normaliteit?
Welke lessen trekken we, nu we nog geruime tijd met het coronarisico moeten leven?

Deze coronacrisis verandert onze samenleving, meer dan we al beseffen. Pas nu beginnen we de impact te zien: sociaal, economisch, technologisch, politiek, menselijk.

In zijn essay analyseert Dirk Geldof niet enkel de rollercoaster van lockdownmaatregelen, maar hij analyseert ook de impact: hoe corona werkt als ongelijkheidsvirus en de armoede vergroot, hoe het de klimaatdiscussie verdringt, of hoe het ons samenleven verandert.

Maar vooral probeert het eerste lessen te trekken uit de crisis. De coronakeuzes van vandaag bepalen immers onze samenleving morgen. ‘Als risico’s viraal gaan’ analyseert hoe we risico’s produceren en normaliseren, van corona tot klimaat. Het verkent hoe de wereld er kan uitzien na corona, en waarom ze er anders moet uitzien. Want hoe we met risico’s omgaan, is een van de sleutelvragen van de 21ste eeuw.

Dirk Geldof is deeltijds hoogleraar aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen en senior onderzoeker aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee).
Hij is lector aan de opleiding Gezinswetenschappen (Odisee) en Sociaal Werk (Karel de Grote Hogeschool).
Hij publiceerde eerder Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert in Onzekerheid. Over leven in de risicomaatschappij.

Moderator: Karolien Huyghe stafmedewerker van beweging.net Antwerpen.

Wie inschrijft, krijgt via mail een link doorgestuurd om de lezing of het debat te volgen. Er is altijd mogelijkheid om vragen te stellen aan de spreker.

Inschrijven: https://www.elcker-ik.be/InformCMS/preview/index.php?pag_id=550288&cty_id=2856
Inschrijven kan tot 10.06.20 – 19u00.

Meer info over het boek:  www.acco.be/corona

Een samenwerking tussen Elcker-Ik, Masereelfonds Antwerpen en beweging.net Antwerpen.

Wenst u een vrije bijdrage te storten? Steun dan het Antwerps Solidariteitsfonds – https://growfunding.be/nl/antwerpen/help-nu