17 jun 2020 20:15

Online – Tegenlicht Meet Up – “Duurzaam: nu of nooit”

 

 

Online Tegenlicht Meet Up – “Duurzaam: nu of nooit”
Nog geen kans gehad om een Tegenlicht Meet Up mee te maken, want je “geraakte er niet”? Wel, op 17 juni draaien we de rollen om: de Meet Up komt ZOOM-gewijs naar je toe.

Reportage – “Duurzaam: nu of nooit”
Wat de nochtans goed gedocumenteerde en ondertussen algemeen aanvaarde klimaatcrisis niet voor mekaar kreeg, lukt het coronavirus wel: overheden willen geld vrijmaken om er iets aan te doen.

Helaas wordt dat laatste ook gezien als een reden om de klimaatproblematiek even te laten voor wat die is. Het is immers al moeilijk genoeg voor de mensen.

Nochtans is het aanpakken van de klimaatcrisis op een fundamentele manier geen kostenpost, maar een investering. Dat maakt deze Tegenlicht reportage ‘Duurzaam: nu of nooit’ duidelijk. Bovendien halen de makers enkele “vervelende” punten aan, zoals waarom het argument “vergroenen is de ontwikkelingslanden de kans op groei ontnemen” geen steek houdt. Of waarom optimisme geen gevolg, maar een manier van aanpakken is. Of waarom we voor een decennium staan dat bepalend zou kunnen zijn voor de toekomst van de mensheid.

De Meet Up
Aangezien we niet zoals bij een Meet Up op locatie, de reportage samen kunnen bekijken, vragen we aan deelnemers om dat rustig op voorhand te doen. https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/duurzaam-nu-of-nooit.html

Op 17 juni gaan we dieper op de materie in met een interactief debat met

Bas Eickhout (Europarlementariër GroenLinks)
Dirk Verhofstadt (UGent, denktank Liberales)
Moderator is Sandra Rosvelds (studiedienst beweging.net)

Wie het gesprek wil volgen, stuurt een e-mail sturen naar/kan inschrijven via. We bezorgen je dan de nodige gegevens.

Inschrijven: https://www.elcker-ik.be/InformCMS/preview/index.php?pag_id=550288&cty_id=2857
Inschrijven kan tot 16.06.20 – 19u00

We starten om 20:15u en deelname is in onvervalste Meet Up traditie helemaal gratis.

Organisatie: Masereelfonds Antwerpen – Elcker-Ik – ACV – Hart boven Hard – Beweging.net

Om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, stelt het Masereelfonds alles in het werk om te voldoen aan de algemene richtlijnen en veiligheidsprincipes, conform het goedgekeurde cultuurprotocol. We zullen onze groepsactiviteiten hernemen op een voor begeleiders en deelnemers veilige manier.