06 aug 2020 20:15

Online – De etnische mix voorbij met Nadia Nsayi

DRIELUIK DIVERSITEIT

Diversiteit is realiteit, tot spijt van wie het benijdt.
Dat diversiteit verrijkend werkt, mag duidelijk zijn, dat het soms schuurt ook. Bovendien is diversiteit een realiteit die vele kanten en invalswegen kent. In het opbod van “rechten en plichten”, “aanpassen”, “assimileren”, “praktijktest” en “wij-zij” zouden we zo haast vergeten dat het gaat over mensen van vlees en bloed.

Het gaat niet over “hen” en “wij” (waarin je zelf kiest tot welke groep je behoort), maar over “ons”, want samen maken we de maatschappij tot wat die is, maken we “onze” maatschappij.

Op elke avond van het Drieluik Diversiteit laten we een prominente stem in het diversiteitsdebat aan het woord. Omar Nahas (16/07), Nadia Nsayi (06/08) en Omar Ba (20/08) hebben elk een eigen focus, insteek of verhaal en eigen bezorgdheden. Volledig zal het plaatje daardoor zeker niet worden, maar wie dieper in wil gaan op enkele, soms wat verdoken aspecten van de diverse realiteit, kan gratis afstemmen en deelnemen.

DRIELUIK DIVERSITEIT  – DEEL II: Nadia Nsayi  

06.08: De etnische mix voorbij: hoe komen we tot een nieuwe mentaliteit? 

Nadia Nsayi is politicologe en auteur van ‘Dochter van de dekolonisatie’ (2020, EPO). Ze vertelt over de Belgische kolonisatie in Afrika, de hedendaagse erfenis van dat verleden en het belang van Belgische excuses, gekoppeld aan een oprecht dekolonisatieproces van de publieke ruimte tot internationale handel.

Nadia Nsayi wordt die avond geïnterviewd door Stella Nyanchama Okemwa (Hand in Hand tegen racisme vzw).

Deelname is gratis.

Inschrijven kan tot 05.08.20 via: https://www.elcker-ik.be/InformCMS/preview/index.php?pag_id=550288&cty_id=2864 waarna je via mail een uitnodiging voor de ZOOM-sessie ontvangt.

Toegang vanaf 20u00 – start 20u15.

Organisatie: Masereelfonds, Elcker-Ik, Hart boven Hard.