20 okt 2017 20:00 - 21 okt 2017

Oktober17

Voor haar 15de verjaardag baadt de Handelsbeurs in Russische sferen. Als voorbereiding op het massaspektakel OktoБЭЯ 17 gaan de Gentse Ledebirds met de compositie Oktobernacht aan de slag. Daarmee begeleiden ze een remix van de stille film Oktober (1928) van Sergej Eisenstein. Erna zorgt het Urga-ensemble voor aanstekelijke Russische gezelligheid.
In het jaar dat de Handelsbeurs 15 wordt, wordt de Russische revolutie er 100. Om dat te vieren katapulteert het Gentse productiehuis CirQ je tijdens Oktober17 terug naar het Sint-Petersburg van begin vorige eeuw, met de Kouter als het Russische Paleisplein. Daar smeed je samen het ijzer voor de revolutie.

Vrijdag 20 oktober Oktobernacht met de Ledebirds / support: Urga
De Gentse Ledebirds begeleiden de Russische stille film Oktober (1928). Ook het Urga-ensemble en Zolotoj Plyos zorgen voor Russische gezelligheid.

Zaterdag 21 oktober OktoБЭЯ 17
CirQ bereidt op de Kouter de Russische revolutie voor. Iedereen welkom voor zwierige houtkap en varken aan het spit. Na de bestorming van het Handelsbeurspaleis barst binnen het feest los met Russisch vertier. Hier meer over het programma.

Masereelfonds Gent gaat er naar toe.
Info & reservatie: Handelsbeurs